top of page
  • Writer's pictureShaquille Oatmeal

Terror over alt på kloden

Når man tænker på 1. Verdenskrig er det typisk de flade langt om strækkede landområder der findes i centraleuropa, men det var langtfra det eneste typer af terræn, som soldaterne skulle overleve i. Overalt i verden, hvor der var grænser op til de kæmpende lande skete der kampe. Dette ledte til endnu mere uudholdelige og grusomme situationer for de soldater der var tvunget i kamp i utilgivende områder såsom; de tørre ørken bjerge i anatolien, bjergkæderne i alsace lorraine og de iskolde og svært tilgængelige alper i nordItalien.

Kampene i disse bjergområder gav nye udfordringer i både logistik, artillery beskydning, Bevægelse og generelt at holde soldaterne i live. Den forsvarsmæssigt stærke situation i alperne i form af gode højdepunkter og svær tilgængelighed medførte at det var nærmest umuligt for nogen af siderne at få en succes offensiv og dette blev kun forværret af at artillery var nærmest umuligt at indstille til at ramme korrekt på de skæve bjergsider, hvor fjenden kunne gemme sig.


Læs mere om udfordringerne ved bjerg kampe her


eller


Du kan også læse mere om bjerg kampene i de Italienske alper i Piere Jahier’s bog, CON ME CON GLI ALPINI (with me and the mountain troops), hvor han beskriver hans krigsminder, som officer i den italienske hær.

8 views2 comments

Recent Posts

See All
bottom of page